meme melayu

-->

Jumaat, 2 Disember 2011

Surat kepada ketua kappung ; Demi kebenaran

Tweet This Ni ade aq terbace surat satu, mgkin ade y x paham..jdi aq translate mane y HIGH LEVEL sgt jela y korg x paham. Asyik tgok gamba je.bengap gak otak kang..jadi..layan Bakkk annnggg!!

Mamat bin Awang
23-1 Jalan Balik Koq
321 1/2 0 kappung ambe
Somewhere in Ganu


JKKK Kappung ambe
23-2 Ujung kappung
321 1/2 0 kappung

Somewhere in Ganu                                                                                                8 aribulang 7, 2011


NOK MINTOK TIANG GOL BARU KAT PADANG KAPPUNG
Sebab ambe tulih surat hok dok wape comey eh ke ketua kapung pasa nok mitok tiang gol baru. Bukang nape, tiang gol lame orh ( boleh juga ditukar kepada 'tu' ) terok ngak, ngok ngek orh (after effect bunyi tiang gol ) , kalu kambing gessek ( gesel ) sket aser reboh tiang gol orh. Ekpong tiang tu kat due puloh taung doh.


Bukang nok maroh eh, nok kabo je, cer tengok kappung laing, tiang gol baru lake, lawo pade tiang seri umoh ketua kappung agi orh. Tekang gop, doh orang kappung lain wak nyenyeh ( ejek ) je ke kappung kite. Malu boh... Tu arh ambe nok mitok jase baik ketua kappung wak keluo bajek skek, beli taing gol baru. Nok hok bese je, akmboh hok maha, kekgi kene curi lop.


Gitu arh, bukang nok nawwok, wak sembang pung dop. Kalu dop caye gi arh tengok. Aser lawo tiang jambang umoh Mek semoh nuh dari tiang gol erh. Bereh arh deh? rase rase minggu depang ader doh tiang gol baru ork?? arap eh..


Hok reppok nok tiang gol


.......................................
MAMAT BIN AWANG


kredit aq xtau nak letak sape..sebab aq amik dekat FB je..jdi kalo tau sape owner dy.. cakap r kat dy aq pinjam surat dy..mung hebak bohh!!

4 ulasan:

azam berkata...

berat nanang ni.. tiang jambang lagi lawo dari hok tiang gol ork.. hahaha

khalis berkata...

hahahaha!

geLaSkaCa berkata...

kredit pada aku..
hahahaha

khalis berkata...

ahh ko! pecah kaca pecah gelas laaa...
mcm3!!

Pengikut